Lakótelepi kolóniák

2017.02.26

Folyamatos problémát okoznak a macska kolóniák, főleg így tavasz tájékán, mikor megkezdődnek a szülések.

Általában úgy indul a dolog, hogy egy nőstény megjelenik a ház körül.

Ilyenkor az állatbarátok elkezdik etetni, az ellentábor üldözni. Nagyon kevés időn belül a macska gyönyörűen benépesíti a területet.

Kandúrok éjjel ordítoznak, spriccelnek, minden bűzlik. Az állatok elvadultak, nagyrészük beteg. Kicsik csúnyán halnak meg: vagy elviszi őket egy betegség, vagy elüti egy autó! Az ételes tálakat szerte-széjjel hagyják, ezzel ingerelve az ellentábort.

Mikor 20-30 elvadult macska összegyűlik, akkor telefonálnak nekünk. Hogy: most azonnal de iziben, jöjjünk és vigyük ahova akarjuk!

Mi meg nem tudunk mit tenni.

A legjobb az, hogy mikor az első macska megjelenik, főleg ha az nőstény kezdjen el az etető intézkedni. Fényképezni. Hirdetni, gazdát keresni neki.

Illetve valakinél megpróbálni elhelyezni, ha más nem ideiglenesben.

Ivartalanítsák az állatokat!

Ez nagyon sok helyen példa értékűen működik. Rengeteg olyan embert ismerek, aki saját pénzén, önálló kezdeményezésként, akár egyedül akár barátaival szépen csendben dolgozik.

Ahol lakik: ivartalanítatja az állatokat. Ha tudja, örökbe adja. Az edényeket mindig elviszi az etetés után.

De sajnos a nagy többség az úgy telefonál, hogy itt meg itt van ennyi meg ennyi macska és megmérgezik.

Most ugye mondhatnám, hogy van állatvédelmi törvény tehát nem teheti meg!

Ekkora mennyiségű macska az egy fél menhely, mindenki tudja, hogy minden menhely magán emberek által fenntartott hely.

Ami állandóan tele van.

Ezért az a kérésem, hogyha bárkinek ilyen problémája van, állatszerető, az kezdje az állatvédelmet azzal, hogy a saját lakókörnyezetében a kezébe veszi az irányítást!

Nagyon szívesen segítek abban, ha megkeresnek, hogy megadom olyan alapítványoknak, orvosoknak az elérhetőségét, akik segítenek. Hozzájárulnak a költségekhez illetve emberséges áron ivartalanítanak.

Hirdetési felületek megadásában, hirdetésben is szívesen segítünk. Természetesen, ha van rá kapacitás, fogadunk is be macskát: de ez nagyon ritka.

Mindenki legyen azzal tisztában, hogy ez egy hosszú projekt, nem csettintésre, máról holnapra oldódik meg ez a dolog. Hiszen nem egy pillanat alatt keletkezett!

De ha nem kezdi el, akkor a probléma csak fokozódik.